2018. április 28., szombat

Galaxy S7 gyorstöltés

A lényeg látszik a videóból

Mit is látunk?

  • Gyári adaptív gyorstöltő + Galaxy S7: A helyzet egyértelmű és egyszerű: 9V körüli feszültséget csak akkor kér a telefon, ha a képernyő kikapcsolt állapotban van. Aki tehát az autójában egyfolytában használja navigációra a telefonját, annak felesleges az autóba gyorstöltőt vásárolnia, úgy sem fogja kihasználni.
  • Normál (5V-os) 2A-es töltő: Ilyen esetben is számít a képernyő állapota. Kikapcsolt képernyő esetén nagyobb áramot vesz fel a telefon.
  • +1 érdekesség: Gyári adaptív gyorstöltő 2 cellás 4000mAh-s akkumulátort tartalmazó hangszórót töltve majdnem akkora teljesítményt (12W) szed ki a a töltőből, mint az S7 gyorstöltés közben (13-14W). Ennek oka nem csak az, hogy 2,2A-t vesz fel a hangszóró, de a töltő sem úgy működik, mint a többi hagyományos töltő. Egy átlagos töltő feszültsége ugyanis annál kisebb, minél nagyobb áramot vesz fel a rákötött eszköz. Itt azonban pont az ellenkezője történik: a töltő az áramerősség növekedésével enyhén növeli a feszültséget is. (Üresjárásban 5V a mérhető feszültség, ekkora terhelésnél azonban már 5,3V.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése