2013. szeptember 26., csütörtök

MapFactor

MapFactor

Alapvetően ez a program nem az ingyenességre hajt, ezért a telepítés elején fel is ajánlja, hogy az ingyenes OSM térképek helyett akarjuk-e használni a fizetős TomTom térképeket. (Európa 20€, Magyarország 15€.) Minket persze most csak az ingyenes verzió érdekel, ezzel teszteltem.

Az OSM verziót választva Magyarország térképe 22MB-ot foglal el a memóriakártyánkon. Sajnos ebben a programban sem lehet házszámra keresni, csak keresztutcákra, ráadásul még alternatív (Google) kereső sincsen benne, mint a NavFree-ben.

Azonban az eredeti feltételek közül telesíti azt, hogy képes offline módon címet keresni, útvonalat tervezni, magyar nyelven navigálni. A program egyetlen, valószínűleg kevésbé fontos ponton bukik el:

  • Nincsen benne magyar nyelvű képernyőfelirat. Érdekes, hogy pont ez hiányzik belőle, amellett, hogy képes magyar hanggal navigálni.
Emellett a program néha produkál képen látható grafikai hibát, bár ezzel még együtt lehet élni. Amennyiben ezeken a problémákon túl tudjuk magunkat tenni, akkor ez is egy használható, magyar (hangutasítással rendelkező), offline, ingyenes navigációs program.


Vissza az eredeti cikkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése